Δευτέρα

Επιλογή ειδήσεων σχετικά με την Οικονομία και την Κοινωνία, σήμερα.

 

ETE: Μεγάλο στοίχημα οι νέες χορηγήσεις

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1673052/ete-megalo-stoihhma-oi-nees-horhghseis.html

 

Την ώρα που για τις υπόλοιπες τράπεζες βαρύνουσα σημασία έχει ο ρυθμός μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures - NPEs) και η εξυγίανση του ισολογισμού της, για την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +9,29% τα NPEs αποτελούν δευτερεύον θέμα.

Το κρίσιμο στοίχημα, τόσο της φετινής χρονιάς όσο και των επόμενων ετών, για την τράπεζα είναι να αυξήσει σημαντικά τις νέες χορηγήσεις της, προκειμένου να ενισχυθεί η ισχνή ακόμη λειτουργική της κερδοφορία και να υποβοηθηθεί η ποσοστιαία μείωση των NPEs, ως προς το σύνολο των χορηγήσεων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες έχουν πλέον σταθεροποιηθεί, όπως έδειξε η πορεία τους κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα (269 εκατ. ευρώ στο Q4), και στην Εθνική υπάρχει η στέρεη αισιοδοξία ότι φέτος θα ανακάμψουν σημαντικά.

 

 

 

 

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πόσα χρήματα δικαιούστε

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/969956/anadromika-syntaxioyxon-posa-xrimata-mporeite-na-diekdikisete

 

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 647/2019, που εκδόθηκε από το διοικητικό εφετείο της Αθήνας στις 20 Φεβρουαρίου και αφορά τους νόμους 4051 και 4093 που έφεραν μειώσεις.

 

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει την πρώτη απάντηση που πήρε συνταξιούχος από τον ΕΦΚΑ στις 8 Μαρτίου 2018 για τις παράνομες μειώσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία λέει ότι το αίτημα αφορά σε επανυπολογισμό των περικοπών του ν. 4093 με βάση το νέο και μικρότερο άθροισμα από κύρια και επικουρική και ενημερώνει ότι «σε απάντηση της αιτήσεώς σας, σας γνωρίζουμε ότι αναμένονται οδηγίες για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος».

 

 

 

 

Νέο «Εξοικονομώ» με 11.000 ευρώ κατ' οίκον - Οι δικαιούχοι και τα 13 βήματα για την υποβολή της αίτησης

http://www.real.gr/oikonomia/arthro/neo_eksoikonomo_me_11_000_euro_kat_oikon_oi_dikaiouxoi_kai_ta_13_bimata_gia_tin_ypoboli_tis_aitisis-534612/

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης αναμένεται πριν από το Πάσχα να δημοσιεύσει τον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ. Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς σε κάθε νοικοκυριό που θα λάβει μέρος θα του αναλογεί ποσό δαπάνης της τάξεως των 10.000 με 11.000 ευρώ για την εκτέλεση επιλέξιμων εργασιών.