Τρίτη

Τα πρωινά

Ο αόρατος εχθρός

PROSEXWστοΕΛΛΗΝ - ΖHN
[image: Ο αόρατος εχθρός] *Έλληνα έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί τους λόγους για τους οποίους βρίσκεσαι, υπάρχεις και ζεις σε αυτή την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες, το ήθος και τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές;* Έχεις αναζητήσει την αιτία για την οποία ζεις* σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που γέννησε Θεούς και Ήρωες*; Ποια είναι αλήθεια η θέση σου και η δράση σου ως προς οτιδήποτε συμβαίνει σε σένα και γύρω σου; *Ποιος ο ρόλος σου ως θεματοφύλακας και ενεργός άνθρωπος στη χώρα του Φωτός;* Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι: «*Η ψυχή του ανθρώπου είναι... περισσότερα »

Θωμάς Μερτσιώτης: Το...πάθος του που έγινε πάθος μας.

Βίλυστοmoirasou
Ο Θωμάς είναι φοιτητής της ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών. Για εκείνον, όμως, η τέχνη δεν είναι κάτι αποστειρωμένο, κάτι ¨αποστεωμένο¨, κάτι...παθητικό. To logo από τα μπλουζάκια του Thomas Mertsiotis. Στις αρχές, έφτιαχνε μπλουζάκια, σε μια προσπάθεια να βρει το προσωπικό του στυλ. Στη συνέχεια, όμως, οι φίλοι και οι γνωστοί τον ¨ανάγκασαν¨ να το δει λίγο πιο επαγγελματικά. Η ατάκα ¨κάνε και σε μένα ένα μπλουζάκι¨ έγινε πια καθημερινότητα και ο Θωμάς αποφάσισε να εξετάσει το θέμα λίγο πιο διεξοδικά. ** *¨Το ένα έφερε το άλλο, κι εγώ βρέθηκα να ψάχνω μηχανήματα. Σιγά σιγά, έν... περισσότερα »

Χριστίνα Τουρασή: Τα decoupage και η συμμετοχή στο μπαζάρ.

Βίλυστοmoirasou
Για τη Χριστίνα Τουρασή σας είχα ξαναμιλήσει: http://moirasou.blogspot.gr/2012/05/decoupage.html Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, καθώς πληροφορήθηκα ότι έργα της θα μπορέσουμε να τα βρούμε στο μπαζάρ της PILLBOX και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου 2012. Ας ρίξουμε μια πρώτη αδιάκριτη ματιά στο...εργαστήριό της και πολύ σύντομα θα σας έχω συμπληρωματικά νέα για το πού θα την βρείτε για τις Χριστουγεννιάτικες -και όχι μόνο- αγορές σας. Προσεχώς νεότερα...!

μνημόσυνο για την Ελένη Ανθοπούλου – Κουτσίδου

για την Ελένη Ανθοπούλου – Κουτσίδου συγγραφέα και ποιήτρια Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 40 ημέρες από τότε που η Ελένη μας έφυγε για άλλους τόπους προσδοκώντας μαζί με εμάς ανάσταση νεκρών... Εμείς μαζί με όλους εσάς που θέλουν να προσευχηθούν για την ψυχή της θα είμαστε στο γυναικείο μοναστήρι "Γεννήσεως της Θεοτόκου" που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (διεύθυνση: