Δευτέρα

Το «κρυφό» όνειρο των Beatles για αγορά ελληνικού νησιού

Από: http://www.ezy.gr/to-krufo-oneiro-ton-beatles-gia-agora-ellhnikou-nhsiou/

Στις 19 Ιουλίου 1967 οι Beatles επισκέφθηκαν το νησί Αγία Τριάδα, στα ανοιχτά της Ερέτριας, και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να το αγοράσουν. Ο λόγος ήταν ότι έψαχναν έναν «επίγειο παράδεισο» όπου θα μπορούσαν να απομονώνονται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και να ηρεμούν. Το συγκεκριμένο νησί σήμερα θεωρείται από τους ακριβότερους ιδιωτικούς επίγειους παραδείσους. Η έκτασή του είναι 100 στρέμματα, η αξία του υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ανήκει στην οικογένεια Παπανικολάου.

Το νησί έζησε ένδοξες στιγμές τη δεκαετία του ΄60 καθώς είχε φανατικούς επισκέπτες. Η βασίλισσα Φρειδερίκη, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και πολλοί άλλοι επισκέφθηκαν το νησί και μαγεύτηκαν από την ομορφιά του. Παράλληλα, δεκάδες γάμοι και βαφτίσια έχουν τελεστεί στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, εκτός των μελών της οικογένειας.

http://www.ezy.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_9553.jpeg

Στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας τους, αποφάσισαν οι Beatles να επισκεφθούν το νησί, λόγω του στενού φίλου και τότε συνεργάτη τους Αλέξη Μάρδα. Ο Αλέξης Μάρδας έφερε σε επαφή τα θρυλικά «Σκαθάρια» με την οικογένεια του Σοφοκλή Παπανικολάου. Οι Beatles ξετρελάθηκαν με το νησί που έχει σχήμα κιθάρας, κάτι το οποίο θεώρησαν και καρμικό, αλλά παρά τον ενθουσιασμό τους το όνειρό τους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Το νησί δεν πέρασε ποτέ στα χέρια των πασίγνωστων Άγγλων μουσικών καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν επιθυμούσε να το πουλήσει.


Φόρμα επικοινωνίας: Η Γνώμη σας για την συνέχεια της σελίδος μας;

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

our visitors are from around the world

Αλίκη